KANTON SARAJEVO

U srednje škole primljena 3.923 učenika, ostalo 340 slobodnih mjesta

Đaci koji nisu primljeni ni u jednu srednju školu putem online upisa dokumentaciju dostavljaju lično u škole u kojima ima slobodnih mjesta

U Četvrtoj gimnaziji ima još mjesta. Avaz

Piše: A. Nalo

9.7.2021

U prvi razred srednjih škola na području Kantona Sarajevo u školskoj 2021./2022. godini, nakon dva konkursna roka, primljena su 3.923 učenika.

Ostalo je 340 slobodnih mjesta.




Ispunjavanje uvjeta

Škola je dužna izvršiti bodovanje učenika i eventualan prijem dokumenata uz ispunjavanje svih traženih uvjeta.

Slobodnih mjesta ima Četvrtoj gimnaziji, Petoj gimnaziji, Gimnaziji Dobrinja, Srednjoj muzičkoj školi, Srednjoj mašinsko-tehničkoj školi, Srednjoj školi metalskih zanimanja, Željezničkom školskom centru i Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn.

Online upis

Đaci koji nisu primljeni ni u jednu srednju školu putem online upisa dokumentaciju dostavljaju lično u škole u kojima ima slobodnih mjesta.

Učenike primaju i Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti, Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn, Srednjoškolski centar Vogošća, Srednjoškolski centar Hadžići, Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje, Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu te Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.