MOLE ZA POMOĆ

Od narkomana u napuštenom objektu Sarajlije ne mogu mirno spavati, strahuju od zaraze

Devastirane prostorije su zapuštene, pune smeća, korištenih igala

Zbog čestih požara građani strahuju za imovinu. AVAZ

Piše: A. Nalo

11.7.2021

Na kraju ulice Miroslava Krleže u Novom Gradu nalazi se napuštena građevina koju u večernjim satima mahom posjećuju beskućnici, narkomani...

Devastirane prostorije su zapuštene, pune smeća, korištenih igala... Zbog toga stanari obližnjih zgrada godinama žive u strahu, a zabrinuti su i zbog mogućih zaraza.


Gorući problem

S obzirom na to da se u blizini objekta često igraju i djeca, bili su prinuđeni pomoć tražiti od Općine Novi Grad. Međutim, reakcija je izostala.

- Od prošle godine molimo nadležne da izađu na teren i da nam pomognu da riješimo ovaj gorući problem. Tražili smo da se objekt ukloni, sruši... Predstavlja opasnost za djecu. Česti su i požari koji ugrožavaju naše stanove i vozila - kažu nam ogorčeni stanari, koji se nalaze u bezizlaznoj situaciji.



Zaštititi imovinu

Na njihov zahtjev iz Općine Novi Grad poslali su im dopis. Evidencijom u Službi za inspekcijske poslove utvrđeno je da je investitor objekta Crveni križ Istočna Ilidža.

- Vodio se upravni postupak, koji je prekinut do rješenja pitanja u vezi s podnesenim zahtjevom stranke za legalizaciju izgrađenog objekta. Inspekcija će obavijestiti investitora o problemima stanara, kako bi mogli zaštititi svoju imovinu - navela je u odgovoru urbanističko-građevinska inspektorica Emina Alajbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.