APSURDNO

Vlada KS napokon pronašla rješenje za uneređeno Sarajevo: Napravili Facebook grupu za prijavu smeća

Nakon ogromnog broja pritužbi građana, Vlada KS je konačno odlučila učiniti nešto po pitanju smeća po gradu - osnovati Facebook grupu

Smeće na ulicama Sarajeva. Avaz

Piše: D. H.

13.7.2021

Sarajevo se posljednjih mjeseci grad je zatrpan smećem, zaratao u travu, a uz sve to su se pojavile i zmije, pacovi i bubašvabe.

Vlada Kantona Sarajevo je do sada smišljala razna opravdanja za ovo katastrofalno stanje u kojem se grad nalazi, od neregistrovanosti vozila JKP "Park" do navodnih sabotaža političke opozicije.


No, nakon ogromnog broja pritužbi građana, Vlada KS je konačno odlučila učiniti nešto po pitanju smeća po gradu - osnovati Facebook grupu.


Slavodobitno je to odlučio saopštiti neformalni ali stvarni lider trojke, Elmedin Konaković.


- Formiran je Operativni stab, na čelu staba lično vrijedni ministar Enver Hadžiahmetović. Napravljena facebook stranica, obezbiijeđen i viber broj za laksu komunikaciju 062/002244. Priprema se i formiranje komunalne policije. Zato jeste drugačija ova vlast, napisao je Konaković.




Status Elmedina Konakovića. Arhiv

U opisu grupe stoji:

- Zvanična zajednička stranica komunalnih preduzeća i KUIP KS, pokrenuta na inicijativu Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Te još i ovo:

- Ovdje se možete informirati o svim aktivnostima koje poduzimaju komunalna preduzeća i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove da bi Sarajevo bilo čist grad i mjesto ugodnog življenja.


Eto, dragi građani - prijavljujte smeće, jer nova kantonalna vlast očisto ne zna drugačije gdje i kako treba kupiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.