100 DANA MANDATA

Benjamina Karić govorila o projektima: Sarajevo treba biti grad budućnosti

Doživjela sam brojne opstrukcije, ali o tome u medijima neću govoriti, kazala je gradonačelnica Sarajeva

Karić: Veoma sam ponosna na to što ulažemo u sport. A. Ovčina

Piše: A. Ovčina

17.7.2021

Povodom prvih 100 dana mandata i planova za naredni period gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić danas je u sarajevskoj Vijećnici upriličena svečanost te održana konferencija za medije. Organizator ove konferencije je Nacionalni demokratski institut u BiH i ured gradonačelnice Karić.


Izgubljeno povjerenje

Konferencija se održava u dva panela, jedan za predstavnike medija te drugi za predstavnike zakonodavne vlasti. Tom prilikom obratila se gradonačelnica koja je istakla da je transparentnost važna te da se ona treba osigurati u potpunosti.

- Informacije o utrošcima trebaju biti dostupni građanima u svakom trenutku. Mislim da su građani izgubili povjerenje, a ono se upravo vraća transparentnošću - kazala je gradonačelnica Karić.

Ona je dodala da svoje stavove nosi sa sobom ma gdje god bila.

- Radujem se novim projektima u kojima će uživati i građani, ali i turisti. Sada razmišljamo kako urediti Bistričku stanicu kao i drugi projekat koji sam naslijedila iz prethodnog mandata, a to je Vidikovac na Trebeviću. Dočekale su me dozvole koje su bile dobijene. Dužna sam dovesti projekte do kraja kao gradonačelnica - istakla je ona.


Čestitka novinarima

Gradonačelnica je istakla da je sretna što ima eksperte iz raznih oblasti koji joj pomažu u radu.

- Sarajevo treba biti grad budućnosti. Veoma sam ponosna na to što ulažemo u sport. U saradnji sa UNDP-om pokrenuli smo mnogo projekata - ističe gradonačelnica.

Dodala je da želi da Grad Sarajevo pomaže građanima kojima je najteže te naglasila da je bila ponosna kada je dodijelila rekordan broj stipendija, 508 za učenike.

- Doživjela sam brojne opstrukcije, ali o tome u medijima neću govoriti. Iskazujem zahvalnost svima vama koji podržavate naš rad, gradskim vijećnicima, predsjedavajućim u Gradskom vijeću. Vi novinari dajete mogućnost da sve bude javno. Ja vam čestitam na svemu što radite. Budite svjesni da ste i vi dio uspjeha koji Gradska uprava uradi. Neka nam vječno blista naše Sarajevo - zaključila je Karić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.