DRUŠTVENE MREŽE

Stevanović: Konačno znam da je vijećnik SDP-a blokirao izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika

Među 30 gradskih vijećnika SDP ima trojicu, a ako isključimo samog Stevanovića, mogao je misliti na Elvedina Kororu ili Muamera Mekića

Dragan Stevanović. Agencije

A. Ka.

23.7.2021

Dragan Stevanović, član Socijaldemokratske partije (SDP) BiH i dopredsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva, na Facebooku je napisao post s naslovom „Kadrovska politika SDP-a Kantona Sarajevo“.

- Konačno i službeno znam da je vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću Sarajeva minirao izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika - napisao je Stevanović.

Među 30 gradskih vijećnika SDP ima trojicu, a ako isključimo samog Stevanovića, mogao je misliti na Elvedina Kororu ili Muamera Mekića.

Stevanović je u komentarima ispod ove objave napisao kako su Jasmin Skorupan i Elvedin Korora napustili klub SDP u GV i formirali svoj klub.

Podsjetimo, Bogićević se 24. marta ove godine povukao iz utrke za gradonačelnika Sarajeva gdje ga je predložio SDP. U jednom od tri medijska istupa tada napisao je kako je očigledno njegova kandidatura postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima Četvorke, koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva.

Bogićević je kasnije jednoglasno izabran za gradonačelnika, ali on nije promijenio svoju odluku i nije prihvatio imenovanje.


Objava Stevanovića na Facebooku. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.