OPĆINA HADŽIĆI

Satler posjetio privremeni prihvatni centar Ušivak

Svečano otvorio novi kutak za majke sa bebama i trudnice opremljen sa kupatilima, vešerajem, dnevnim boravkom i drugim propratnim sadržajem

A. Na.

Delegacija obišla prihvatni centar

Foto: Općina Hadžići


Šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH Johan Satler (Johann Sattler) boravio je jučer u Hadžićima gdje je posjetio privremeni prihvatni centar Ušivak. Tamo je svečano otvorio novi kutak za majke sa bebama i trudnice opremljen sa kupatilima, vešerajem, dnevnim boravkom i drugim propratnim sadržajem. 

Ovom događaju su prisustvovali i drugi visoki zvaničnici, direktor Službe za poslove sa strancima, Slobodan Ujić, šefica misije IOM-a u BIH, Laura Lungarotti, pomoćnik načelnika Općine Hadžići Sabahudin Kazić, UNHCR predstavnici i predstavnica iz Kantona Sarajevo.

Kvalitetno vrijeme

Evropska unija je podržala uspostavljanje kutka za majke i bebe kako bi se unaprijedili postojeći sadržaji i osiguralo sigurno i mirno mjesto gdje porodice sa bebama i malom djecom kao i trudnice mogu obavljati higijenske potrebe, prati i peglati odjeću i provoditi mirno i kvalitetno vrijeme sa svojom djecom dok se brinu o njima. Također, objekat je prilagođen za djecu sa invaliditetom.

Lokalna zajednica

Prilikom ove posjete Sattler je naglasio kako je Općina Hadžići primjer za druge lokalne zajednice u BiH. Gospodin Kazić je ambasadoru uputio poziv za službenu posjetu Općini Hadžići kako bi se upoznao sa našim privrednim i turističkim potencijalima i mogućnostima ulaganja u našu lokalnu zajednicu. Prema riječima Kazića Općina Hadžići očekuje podršku kroz projekte EU4AGRI i EU4BUSINESS.

Više o temi Johann Sattler

ŠEF DELEGACIJE EU
Ambasador Johan Satler danas u posjeti Visokom
NA VRH

Podijeli članak na