MINISTAR ZDRAVSTVA KS

Vranić za "Avaz": Svi građani KS moći će se vakcinisati, među prioritetima novinari, nastavnici i vatrogasci

Kako je najavljeno, za sutra je planirano da po pozivu vakcinu primi 3.500 građana, po planu prioriteta, ispod 60 godina

Vranić: Veći kontingent vakcina. Avaz

Piše: A. Ovčina

26.7.2021

Masovna vakcinacija građana Kantona Sarajevo počinje u subotu 31. jula u Olimpijskoj dvorani Zetra, potvrđeno je iz Vlade KS, prilikom čega će u narednih sedam dana vakcinisati 25.000 građana.

Kako je kazao ministar zdravstva KS Haris Vranić, moći će se vakcinisati svi građani.



Vakcinacija u Olimpijskoj dvorani Zetra. A. OVČINA

Dani otvorenih vrata kreću od subote, pa u naredna četiri dana gdje će se moći vakcinisati sve zainteresirane osobe, a na raspolaganju će biti po 4.000 vakcina dnevno.

Iz Ministarstva zdravstva KS zamolili su građane da poštuju higijensko-epidemiološke mjere te da budu strpljivi.

- S obzirom na to da očekujemo veći kontingent vakcina, oko 24.000 „AstraZeneca“ vakcina i oko 3.000 „Shinopharm“, sada uključujemo radnosposobno stanovništvo – istakao je ministar zdravstva KS Haris Vranić.

Dodao je da će prioritet biti i novinari, nastavnici, obrazovni kadar, vatrogasci. Naglasio je da će se vakcinisati po 4.000 građana bez obzira na prijavu. 

Zamolio je građane da budu strpljivi te da znaju da će čekati, ako ih dođe u velikom broju.

Kako je najavljeno, za sutra je planirano da po pozivu vakcinu primi 3.500 građana, po planu prioriteta, ispod 60 godina, a do kraja sedmice planirano je vakcinisanje po 3.500 građana dnevno, po pozivu. Radi se o građanima sa liste esencijalnih zanimanja, a to su obrazovanje, policija, inspekcija i slične profesije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.