OTKRIVENO

Hadžibajrić: Zaklela se zemlja raju da se sve tajne saznaju

Vijećnik SDP-a minirao izbor Bogićevića za gradonačelnika, tvrdi ugledni doktor

Piše: A. Nalo

28.7.2021

Stevanović: Objavio status. Avaz

Nakon više od tri mjeseca od izbora Benjamine Karić za prvu damu Grada Sarajeva ugledni doktor Dragan Stevanović odlučio je progovoriti i otkriti istinu ko je sabotirao izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika glavnog grada.

-Konačno i službeno znam da je vijećnik SDP-a u GV Sarajeva minirao izbor Bogićevića za gradonačelnika – napisao je doktor Stevanović u statusu koji je objavio na društvenim mrežama.


Krivična prijava

Njegova objava izazvale je brojne komentare, ali i donekle skinula ljagu sa starogradskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića, koji je danima javno razapinjan u medijima i optuživan da je preko svojih vijećnika zaustavio to imenovanje.

Ipak, najdalje je otišao Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a, koji je podnio krivičnu prijavu protiv Hadžibajrića i Abdulaha Skake, a zbog navodnih malverzacija oko izbora gradonačelnika.

-Zaklela se zemlja raju da se tajne sve saznaju – kazao je kratko za „Dnevni avaz“ načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

Inače, SDP je u GV pored Stevanovića imao i vijećnike Muamera Mekića i Elvedina Korora, koji je prije nekoliko dana, a kako se špekulira u javnosti zbog otkrivenih malverzacija, istupio iz ove stranke i o tome obavijestio predsjedavajućeg GV Jasmina Ademovića. Kako se špekulira, njegovim odlaskom “trojka” sama više nema natpolovičnu većinu u Gradskom vijeću.


Novi klub

Međutim, predsjedavajući GV Ademović tvrdi suprotno.

-Vijećnik Korora me obavijestio o svojoj odluci. On je s vijećnikom Jasminom Skorupanom formirao klub i za to zvanično poslali dopis. To sad ide prema standardnoj proceduri. Uglavnom većina ne bi trebala biti upitna – rekao je Ademović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.