VODOVOD I KANALIZACIJA

Na izvorištima sve manje vode, još nije upitno snabdijevanje grada

U Vogošći zbog padavina i povećanja mutnoće sirove vode dolazilo do gašenja postrojenja

Vrelo Mošćanice: Zabilježen pad izdašnosti. Avaz

Piše: A. Nalo

27.7.2021

Na svim gradskim izvorištima preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ u kontinuitetu bilježi pad izdašnosti, što je kako kažu, uobičajeni trend za ovaj period godine. Vodosnabdijevanje grada pitkom vodom za sada nije upitno i o uvođenju redukcija ne razmišljaju

Pitka voda

- Za Sarajevsko polje sedmičnim mjerenjima podzemnih nivoa bilježimo pad vode. U odnosu na prethodne godine i mjesec juni, stanje nivoa podzemne vode je bolje. Za kraška vrela, također, svakodnevno evidentiramo pad izdašnosti, a što se naročito odnosi na Vrelo Mošćanice – kazali su iz ViK-a.

Zahvati na otvorenim vodotocima, filter postrojenje Bosna radi u punom kapacitetu, dok je za FP Vogošća zbog padavina i povećanja mutnoće sirove vode dolazilo do gašenja postrojenja u prethodnim danima.


Popravka kvarova

- Vodosnabdijevanje stanovništva Kantona Sarajevo je uredno, bez obustave osim u slučajevima održavanja vodovodne mreže, popravke kvarova ili instaliranja nove opreme. O eventualnim prekidima potrošači su obaviješteni na vrijeme putem sredstava informiranja i putem Facebooka i internet-stranice preduzeća www.viksa.ba – ističu iz ViK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.