NOVI GOSTI

Nakon zmija i pacova, Sarajevom haraju i divlji konji

I dok je trojka građanima obećavala investiticje, infrastrukturne projekte, reforme i obračun s korupcijom, u samomn startu su naišli na iznenađujućeg protivnika – biljni i životinjski svijet

Divlji konji na Poljinama. Facebook

Piše: D. Hadžović

27.7.2021

Posljednjih mjeseci Kanton Sarajevo suočava se s brojnim neprijateljima koji zagorčavaju život njegovim stanovnicima i šalju jednu vrlo lošu poruku o gradu. Nakon pretrpanosti grada smeće i problema odvoza i nestašnih biljaka u vidu zarasle trave, na Sarajevo su udarile i životinje – najprije se grad suočio s najezdom zmija, zatim pacova, a sad smo evo došli i do konja.

Konji na Poljinama. Facebook

 Sarajevskim naseljem Poljine posljednjih dana lutaju divlji konji bez nadzora.

Ove životinje snimljene su tokom vikenda i kako traže hranu u kontejnerima za smeće. Poljine su, podsjetimo, naselje u kojem žive mnogi od pripadnika nove tranzicijske elite u BiH

- Domaće životinje ne smiju lutati bez nadzora. Spuštajte poklopce na kontejnerima, poručili su iz Komunalnih službi Kantona Sarajevo.


Zmije viđene na pješačkoj stazi na Alipašinom Polju. Avaz

I dok su vlasti trojke građanima obećavali investiticje, infrastrukturne projekte, reforme i obračun s korupcijom, u samomn startu su naišli na neugodnog i iznenađujućeg protivnika – biljni i životinjski svijet, protiv kojeg, čini se, još uvijek nisu otkrili kako izaći na kraj.

No, dok oni traže rješenje, građani iz dana u dan dočekuju novi komunalni problemi i neočekivani gosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.