NOVI GOSTI

Nakon zmija i pacova, Sarajevom haraju i divlji konji

I dok je trojka građanima obećavala investiticje, infrastrukturne projekte, reforme i obračun s korupcijom, u samomn startu su naišli na iznenađujućeg protivnika – biljni i životinjski svijet

D. Hadžović

Divlji konji na Poljinama

Foto: Facebook


Posljednjih mjeseci Kanton Sarajevo suočava se s brojnim neprijateljima koji zagorčavaju život njegovim stanovnicima i šalju jednu vrlo lošu poruku o gradu. Nakon pretrpanosti grada smeće i problema odvoza i nestašnih biljaka u vidu zarasle trave, na Sarajevo su udarile i životinje – najprije se grad suočio s najezdom zmija, zatim pacova, a sad smo evo došli i do konja.

  • Konji na Poljinama

    Konji na Poljinama

    Foto: Facebook


 Sarajevskim naseljem Poljine posljednjih dana lutaju divlji konji bez nadzora.

Ove životinje snimljene su tokom vikenda i kako traže hranu u kontejnerima za smeće. Poljine su, podsjetimo, naselje u kojem žive mnogi od pripadnika nove tranzicijske elite u BiH

- Domaće životinje ne smiju lutati bez nadzora. Spuštajte poklopce na kontejnerima, poručili su iz Komunalnih službi Kantona Sarajevo.

  • Zmije viđene na pješačkoj stazi na Alipašinom Polju

    Zmije viđene na pješačkoj stazi na Alipašinom Polju

    Foto: Avaz


I dok su vlasti trojke građanima obećavali investiticje, infrastrukturne projekte, reforme i obračun s korupcijom, u samomn startu su naišli na neugodnog i iznenađujućeg protivnika – biljni i životinjski svijet, protiv kojeg, čini se, još uvijek nisu otkrili kako izaći na kraj.

No, dok oni traže rješenje, građani iz dana u dan dočekuju novi komunalni problemi i neočekivani gosti.

NA VRH

Podijeli članak na