ODLUKE

Vlada KS će sufinansirati boravak djece u predškolskim ustanovama

Broj djece ove godine dosegao blizu 3.000, kazala je ministrica Hota-Muminović

S današnje sjednice Vlade Kantona Sarajevo. Služba za protokol i press Vlade KS

S. Š. / Fena

29.7.2021

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjem zasjedanju donijela odluku o sufinansiranju boravka djece u predškolskim ustanovama na području KS, s Liste čekanja Javne ustanove "Djeca Sarajeva" za školsku 2021/2022. godinu. 

Odlučeno je da je se boravak djece u predškolskim ustanovama sufinansira u mjesešnom neto iznosu od 100 KM po jednom djetetu. 

 - Sufinansiranjem će biti obuhvaćeno svako dijete na listi čekanja, iako je broj djece ove godine dosegao blizu 3.000 - rekla je ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović.

Dodala je i kako je pojedinačni iznos smanjen, jer je ovom odlukom pravo na sufinansiranje prošireno na još 2.000 mališana u odnosu na 2020/21. godinu, koliko ih je dodatno uvršteno na pomenutu listu čekanja u ovoj godini.

Kako je rekao premijer KS Edin Forto, Vlada za ovu namjenu značajno povećava izdvajanje budžetskih sredstava kako bi omogućila svoj zainteresiranoj i prijavljenoj djeci s ove liste da borave u predškolskim ustanovama.

Ministrica Hota-Muminović je utvrdila dinamiku kroz kalendar aktivnosti kako bi sufinansiranje boravka djece u predškolskim ustanovama krenulo na vrijeme i s početkom nove školske godine, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.