SARAJEVO

Sastali se općinski vijećnici: Naša saradnja je u svrhu interesa građana

Edin Rovčanin i Samir Suljević održali sastanak

Piše: A. Ovčina

31.7.2021

Sa današnjeg sastanka. AVAZ

Općinski vijećnici Novog Sarajeva Edin Rovčanin (SBB) i Samir Suljević (SDP) jučer su održali sastanak na kojem su razgovarali o daljem radu njihovih klubova i političkih partija. 

Dogovorili su načelne principe zajedničke suradnje o krucijalnim i kapitalnim investicija u Općini Novo Sarajevo i o tome šta sve vijeće može učiniti da pomogne građanima. 


Sanacija klizišta

- Na taj način smo dogovorili neki vid sporazuma ili inicijative prema ostalim klubovima gdje ćemo očekivati da se i ostale političke partije, kao i samostalni vijećnici uključe prilikom rješavanja osnovnih problema u našoj općini, od plana sanacije klizišta, koji je aktuelna tema već nekoliko godina, pa do izgradnje osnovne škole na Pofalićima, s obzirom da je jučer usvojen sporazum između zavoda, općine i ministarstva - kazao je Rovčanin.

Osim toga, kazao je da žele pomoći i KJKP "Radu" i "Parku", građanima.

Pomenuo je da grad treba biti čist i uredan, s obzirom da je Sarajevo trenutno u jako lošoj situaciji kada je čistoća grada u pitanju, te da želi da se o ovoj tematici razmatra i na sjednici vijeća.

Pozitivna priča

Naglasio je da kvalitetnom i dobrom saradnjom sa načelnikom Općine Hasanom Tanovićem i kroz budžet žele to još unaprijediti, i da u konačnici interese za građane i sve pozitivno mogu implementirati kroz budžet, vijeće i bilo koji način, kako bi građani imali koristi.

- Ovo je jedan od niza radnih sastanaka koje ćemo održati. Trudit ćemo se da ove sastanke proširimo i sa drugim političkim partijama i klubovima, ukoliko budu zainteresirani, da napravimo neki vid dobre apolitične platforme. Da naši vijećnici rade ono zbog čega su ih građani birali, a to je interes i dobrobit građana - naveo je on.

Dodao je će se ova priča nastaviti pozitivno i dobro, te da neće gledati ko je i kako šta predložio, već isključivo pozitivne konstruktivne stvari, gdje će zajedno na vijeću učestvovati u saradnji.

Pozvao je i druge vijećnike da sarađuju sa njima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.