DIREKTOR POTVRDIO

Na Skenderiji se otvaraju ljetna bašta i svjetlosna igraonica za djecu

Ni ove godine za vrijeme održavanja SFF-a neće biti koncerata u Domu mladih

Radnici prave ljetnu baštu na platou. Avaz

Piše: A. Nalo

5.8.2021

Nakon uspješne sezone ljetnog klizališta, u kojem su uživali mnogobrojni građani i sportski klubovi iz Sarajeva i regije, radnici Centra Skenderija ovih dana užurbano rade na uređenju dvorane „Mirza Delibašić“. U njoj će se, u slučaju kiše, održavati projekcije filmova za vrijeme Sarajevo Film Festivala (SFF), koji traje do 20. avgusta, kazao je za „Dnevni avaz“ direktor Amer Kapo

Kapo: Nove atrakcije. Avaz

Ljetna bašta


- Osim toga, na platou su u toku pripreme i postavljanje ljetne bašte “Summer Lounge“. Nažalost, zbog trenutne situacije ni ove godine za vrijeme održavanja SFF-a neće biti koncerata u Domu mladih. Međutim, potrudili smo se da za to vrijeme u ovom objektu bude otvorena nova atrakcija - svjetlosna igraonica za najmlađe - kazao je Kapo.

Ističe, da mu je drago što se duh SFF-a, nakon jedne godine pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, opet vraća u Centar Skenderija.


Dobri organizatori

- Zaista ćemo se potruditi da budemo dobri domaćini svim organizatorima i posjetiocima u narednom periodu - istakao je Kapo.

Narednog mjeseca bit će poznato hoće li se najesen održavati sajamske manifestacije, po kojima je Skenderija i prepoznatljiva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.