SARAJEVO

Mnoga naselja i dalje bez vode, radovi još traju, a građani su ogorčeni

Sinoć u večernjim satima veliki dio Sarajeva ostao je bez vode zbog radova, a trebali su biti završeni jutros

Radovi su još uvijek u toku. Facebook

Piše: A. Č.

5.8.2021

Iako je jučer najavljeno da će rekonstrukcija vodovodnih cijevi trajati do jutarnjih sati, iz Vodovoda i kanalizacije Sarajevo javljaju da  su radovi još u toku.

- Radovi na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda DN 700 mm,za pravac pumpanja Alipašin most - Kobilja Glava i dalje su u toku - naveli su iz Vodovoda i kanalizacije.

Radovi se izvode na lokalitetu ulice Bulevar Meše Selimovića – most preko rijeke Miljacke.

Sinoć u večernjim satima veliki dio Sarajeva ostao je bez vode zbog radova, a trebali su biti završeni jutros.

U sklopu ovih radova, došlo je do prekida u vodosnabdijevanju u naseljima Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Orhov brijeg, Barica, Ugorsko, Dreskovača, Jošanica donja, Krše, Nova industrijska zona (Vogošća), te ulice: Alipašina, Bolnička, Muje Šejte, Koševo i Patriotske Lige.


Obavještenje iz ViK-a. Facebook

Kritike građana

Građani na društvenim mrežama negoduju jer su duže od 14 sati bez vode.

- "Pa napisali ste jučer da nece biti od 18h pa do jutarnjih sati, ti jutarnji pređoše na poslijepodnevne. Napišite nema 2 dana i da se ljudi mogu obezbjediti".

- "24h ljude na ovakvim vrućinama držati bez vode je apsurdno. Poštujem popravak ali ovo je previše".

- "I onda će se u popodnevnim satima obaviti da neće biti do jutarnjih. I tako prođoše dva dana bez vode... Onda očekujete da se plate računi na kraju mjeseca...", neki su od komentara građana.

Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema danas će se raditi na popravkama kvarova u ulicama Muhameda ef. Pandže, Jošanica donja, Grbavička, Patriotske lige, Posavska, Velešići, Safeta Hadžića, Vidovci, Olivera Ibrahimovića, Teočačka, Dobrinjska i Salke Lagumdžije.

- Okončanje radova očekujemo u poslijepodnevnim satima - navedeno je iz ViK-a.

Također, odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulici Kralja Petra i Mis Irbina. Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se večeras u ulicama Sutjeska i Hamze Hume.

- Crpanje septičke jame vršit će se u ulicama Remze Ahmetovića, Pod bedemom i Nahorevska brda, crpanje separatora u ulicama Safeta Zajke i Hamdije Čemerlića a sapiranje dječijih igrališta vršit će se u ulicama Porodice Ribar, Trg heroja i 24. juna - saopćeno je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.