HAOTIČNO

Dok građani Sarajeva nemaju vodu, ona teče ulicama

Osim u ulici Maria Mikulića, voda iz šahtova izlazi i u Kranjčevićevoj ulici, Franca Lehara, Braće Begić, Antuna Hangija

Piše: A. Ovčina

11.8.2021

Ekipe "ViK-a" na terenu u ulici Maria Mikulića - Avaz
Voda teče dužinom ulice - Avaz
U ulici Braće Begić voda teče niz asfalt - Avaz
Poplavljen trotoar - Avaz
Alarmantna situacija u Kranjčevićevoj ulici - Avaz
+4

Redukcija vode, ali i brojni kvarovi na vodovodnoj mreži postala su svakodnevnica Kantona Sarajevo

Građani su ogorčeni, jer nemaju ono osnovno, vodu. Dok u pojedinim naseljima domaćinstva nisu zbrinuta vodosnabdijevanjem, u nekoliko sarajevskih ulica, voda teče asfaltom. Takav primjer je i u ulici Maria Mikulića.


Bez komentara

Međutim, danas su ekipe "Vodovoda i kanalizacije" bile na terenu i popravljale kvar.

Građani Sarajeva nisu željeli komentirati ovu problematiku, a neki od njih su nam samo kazali da je ovakvo stanje bilo tokom rata.

Jedan od mještana Dolac Malte kazao nam je da nema problem sa redukcijom vode, ali je kazao da je ovo stanje katastrofa, s obzirom da je ovo glavni grad BiH, te da ne zna ko je krivac za to.

Neki od građana su kazali da nisu bili ni upućeni povodom prestanka vodosnabdijevanjem.

Osim u ulici Maria Mikulića, voda iz šahtova izlazi i u Kranjčevićevoj ulici, Franca Lehara, Braće Begić, Antuna Hangija.


Najava ViK-a

ViK je najavio da će danas Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Bjelašnička, Ćumurija, te na lokalitetu Igman-Brezovača, dok će se mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršiti večeras u ulicama Odobašina, Magribija i Goruša.

Saopćeno je i da će se u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas vršiti radovi na popravkama kvarova u ulicama Kranjčevićeva, Bolnička, Lipe, Tepebašina, Hambina carina, Jusufa Tanovića, Carina, Jukićeva, Mačkareva, Ferida Srnje.

Također, popravke će biti urađene i u ulicama Porodice Zimić, Zuhdije Kadrića, Humska, Ruđera Boškovića, Barice, Reisa Fehima Spahe, Maria Mikulića, Antuna Hangija, Donja Jošanica, Hamze Hume, Bostarići, dio naselja Marijin dvora, Goloderica, Avde Palića, Marka Marulića, Sakiba Nišića, Butmirska (Novo Sarajevo) i Bužimska. 

Okončanje radova očekuje se u poslijepodnevnim satima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.