KANTON SARAJEVO

Još jedan loš potez ministrice Hota-Muminović: Ostavila đake bez besplatnih knjiga

Novi udarac za socijalno ugrožene porodice i one sa troje ili više djece

Resorna ministrica Naida Hota Muminović. Avaz

Piše: A. Nalo

22.8.2021

S obzirom na to da se bliži početak nove školske godine mnoge roditelje, pogotovo one koji jedva sastavljaju kraj s krajem, sve više interesuje hoće li ove godine Ministarstvo za osnovni odgoj i obrazovanje KS za socijalno ugrožene porodice i one sa troje i više djece osigurati besplatne udžbenike.

To je interesiralo i zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Hameda Aljovića.


Odgovor ministrice Hota-Muminović. Avaz

Odustali od projekta

- Zašto je Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS odustalo od projekta besplatnih udžbenika za socijalno ugrožene porodice i one sa više djece – pitao je Aljović resornu ministricu Naidu Hota - Muminović.

Iz Ministarstva za osnovni odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo kazali su da će za školsku 2021/2022. godinu obezbjediti besplatne udžbenike za učenike VII razreda osnovnih škola u KS, a koji su u stanju socijalne potrebe.


Tražen spisak

- Ispred Ministarstva upućen je dopis svim školama u kojem je traženo da dostave spisak udžbenika za VII razred koje će koristiti, a koji se nalaze na spisku odobrenih udžbenika u školskoj 2021/2022. godini koje je odobrilo Federalno Ministarstvo obrazovanja i nauke. Također, u dopisu je traženo da škole dostave i broj učenika koji su u stanju socijalne potrebe – navela je u svom odgovoru ministrica Hota-Muminović

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.