SARAJ-POLJE

Nakon pritiska građana "Rad" popustio: Oslobođeno više od 100 parking mjesta

Građani koji su zainteresovani za korištenje parking mjesta mogu izvršiti rezervaciju

Uklonjena vozila koja su zauzimala parking. JKJP Rad

A. Na.

19.8.2021

Kantonalno javno komunalno preduzeće Rad je uklonio vozila koja su zauzimala parking mjesta na garaži u Saraj Polju čime je za građane oslobođeno više od 100 parking mjesta. Površina je očišćena, a danas će biti završeno iscrtavanje parking mjesta.

Građani koji su zainteresovani za korištenje parking mjesta mogu izvršiti rezervaciju na broj telefona 033 611 514.


Upravljanje garažom

Enver Hadžiahmetović, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, nedavno je izrazi stav da će KJKP Rad nastaviti upravljati garažama na području općine Novi Grad, uz obavezu adekvatnog i planskog ulaganja u njihovu rekonstrukciju, a što se nalazi u planovima poslovanja ovog preduzeća.

- Naš zajednički cilj je da se u što skorije vrijeme investira preko 300.000 KM u sanaciju i rekonstrukciju garaža -  istakao je ministar Hadžiahmetović, ovom prilikom, te dodao kako će ova sredstva osigurati resorno ministarstvo koje on predvodi.


Zajednički interes

Tada je najavio i da će u cilju rješavanja problema sa kojima se građani Novog Grada suočavaju, zbog zabrane parkiranja automobila oko stambenih jedinica i sve češćih kazni od strane pripadnika MUP-a KS, u narednom period predložiti Vladi Kantona Sarajevo da se cijena zakupa garaža umanji za 25%, s tim da bi iznos umanjenja sufinansiralo Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša.

- Zajednički interes građana i vlasti je osiguranje potrebnog parking prostora i rješavanje pitanja saobraćaja u mirovanju, te time i smanjenje plaćanja kazni sa kojima su građani ove općine trenutno suočeni - , naglasio je ministar Hadžiahmetović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.