MIŠLJENJE GRAĐANA

Sarajlije o bahatim članovima Vlade kojima su na noge dolazili da ih vakcinišu: Nikakvo čudo od njih

Ne stišavaju se reakcije nakon Fortinog priznanja

Piše: A. Ovčina

20.8.2021

Marković: Sramotno - Avaz
Bajrović: Uvijek bilo - Avaz
Delić: Nisu prepustili građanima - Avaz
Kadrić: Nije čudno - Avaz
Isaković: Nije sramotno - Avaz

Nakon što je jučer premijer Vlade Kantona Sarajevo  Edin Forto javno priznao da su se članovi Vlade vakcinisali u kabinetima "Pfizerom" javnost je burno reagirala. 

Građani su ogorčeni ovakvim potezom čelnika Kantona. Prema komentarima na društvenim mrežama, zamjera im se što su se vakcinisali preko reda, što im medicinski tehničari dolaze na noge dok brojni pacijenti satima čekaju ispred Zetre, te da su mogli da biraju vakcine za razliku od njih.

Ekipa "Avaza" pitala je Sarajlije šta misle o ovakvom potezu premijera i ministara Vlade KS.


Vakcinisanje u kabinetima

Oliver Marković nije mogao vjerovati da su bili spremni to uraditi u vrijeme kada su se građani iz BiH vakcinisali u Srbiji i kada su vakcine u našu zemlju dolazile samo donacijama.

- U svojim kabinetima? Pa jel to provjereno? Gamad klasična. Ovo je sramotno. Šta su, ko su oni - upitao je Marković.

Vahid Bajrović istakao je da se radi o bahatom potezu.

- Sve što se može, ljudi rade. Toga je uvijek bilo, da neko ide preko reda. Ako te znam, hajde ti prvi. To je bilo i u Titinom sistemu. Sve država daje. I ja bih to uradio. Čudi me zašto oni nisu išli u Zetru. To je bahato. Ko zna šta su oni primili tamo, a šta ćemo mi dobiti – kazao je.


Bez ćuđenja

Isnaf Delić, također smatra da je ovaj čin sramotan.

- U jednu ruku je sramotno, jer su se vakcinisali prije svih građana i što nisu tada prepustili građanima da se vakcinišu – kazao je Delić.

Dževad Kadrić nije uopće iznenađen ovim potezom čelnika Vlade.

- To nije čudo nikakvo od njih. Kod nas je sve tako. Ja se uopće nisam začudio. Od njih nikakvo čudo. Inače nam je država takva. Oni uvijek gledaju sebe. To nije čudno – ističe Dževad Kadrić.

No, ima i onih kojima nema ništa čudno u tome što su se vakcinisali u svojim kabinetima, a ne u Zetri sa drugim građanima.

- Mislim da to nije sramotno, normalno je da im dolaze medicinski radnici. Svako za sebe radi. Ministri rade za sebe, ništa drugo – istakao je Ibro Isaković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.