IMUNIZACIJA

Vranić o restriktivnim mjerama za nevakcinisane: Nećemo imati sentimenta

Ima dovoljno vakcina, molim vas da se dođete vakcinisati jer će vas to spasiti od odlaska u bolnicu, rekao Forto

Piše: A. Ovčina

20.8.2021

Tokom posjete Zetri - Avaz
Tokom popsjete Zetri - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Johan Satler (Johann Satller), šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i evropski ambasador danas je posjetio vakcinalne punktove u Zetri sa delegacijom Vlade KS.

Tom prilikom on je kazao da su restriktivne mjere za nevakcinisane normalne svugdje u Evropi, jer je to čin zaštite društva.




Vranić: Sastanak sa kriznim štabom. AVAZ

Odgovarajuća potvrda

Satler je dodao da ukoliko građani žele posjetiti stadione, kafiće, te druge objekte da ih ne mogu posjetiti bez odgovarajuće potvrde već neko vrijeme u EU.

Ovim putem obratio se i ministar zdravstva KS Haris Vranić koji je kazao da neće biti sentimenta za one koji imaju otpor prema tim mjerama. Pomenuo je kako je krizni štab zasjedao u srijedu i dao zaključke koji su doneseni na sjednici Vlade. 

- Mi ćemo u utorak od devet sati imati sastanak s kriznim štabom da razmotrimo sve te predložene mjere - rekao je Vranić.

Ministar je rekao da je uvođenje mjera za nevakcinisane nešto što radi cijeli svijet dodavši da bi to bilo dobro uraditi na vrijeme, ali da nije siguran kako će vlada odlučiti jer je epidemiološka situacija u kantonu još uvijek povoljna.


Forto: Dovoljan broj vakcina. AVAZ

Povoljna epidemiološka situacija

- Ima dovoljno vakcina, molim vas da se dođete vakcinisati jer će vas to spasiti od odlaska u bolnicu - rekao je premijer Vlade KS Edin Forto.

Satler je posebno istakao da ga raduje to što se vakcinacija još više približava građanima, u smislu da će  biti osigurano još vakcinalnih punktova za vakcinaciju na različitim mjestima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.