NA LICU MJESTA

Dobar odziv za vakcinaciju u Hadžićima: Utrošene 173 doze

Mještanima je bilo daleko otići u Zetru, jer moraju promijeniti tri prijevozna sredstva, ovo je pravi potez, navodi direktor Tatarević

Piše: A. Ovčina

24.8.2021

Vakcinacija u Hadžićima - Avaz
Dnevni avaz
Elvedin Tatarević - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Vakcinacija građana od jučer je moguća na vakcinalnim punktovima u domovima zdravlja Hadžići, Ilijaš i Vogošća.

Jutros je veliki odziv bio u domu zdravlja Hadžići, javlja "Avazov" reporter s lica mjesta. Kako je za "Avaz" kazao direktor Doma zdravlja Hadžići Elvedin Tatarević na području ove općine od jučer je vakcinisano ukupno 173 osobe.

- Odziv je malo veći od onoga što smo mi očekivali. Do 11 sati vakcinisano je više od stotinu ljudi. Dostupne su vakcine “Sinopharm” i “AstraZeneca” - kazao je direktor Tatarević.

Dodao je da bi bilo poželjno da se zainteresirane osobe za “AstraZenecu” najave unaprijed. Naglasio je da je mještanima Hadžića daleko otići u Zetru, jer moraju promijeniti tri prijevozna sredstva.

- Ovo je pun pogodak kada je riječ o vakcinaciji i ovo je trebalo ranije uraditi, ali mi ćemo uraditi sve da naši stanovnici budu adekvatno vakcinisani. Imamo jako dobru saradnju sa HES-om i koordinatorom Ademirom Spahićem tako da imamo neograničen broj doza. Svako jutro i dan predvidimo koliko nam treba vakcina. Imamo dovoljan broj vakcina za sve naše građane - istakao je on.

Dodao je da nema potrebe da se prave gužve, te da ima dovoljno vakcina za sve. Pozvao je građane da se vakcinišu i ispune građansku dužnost.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.