KORISNE INFORMACIJE

U Sarajevu na određenim dionicama izmjene saobraćaja zbog radova

Ministarstvo saobraćaja KS je definisalo alternativne pravce kretanja saobraćaja iz pravce Ilidže i iz pravca Hrasnice

A. Ka.

Izmjena saobraćaja

Foto: Ilustracija


Ministarstvo saobraćaja KS je definisalo alternativne pravce kretanja saobraćaja iz pravce Ilidže i iz pravca Hrasnice u periodu izvođenja ovih radova.

Radi izvođenja radova na rekonstrukciji i dogradnji kanalizacione mreže, Ministarstvo saobraćaja KS je odobrilo cjelodnevnu izmjenu režima saobraćaja u ulici Dr Halid bega Hrasnice, općina Ilidža u periodu od 1. septembra do 1. oktobra 2021. godine.

Zbog ovih radova, izmjena režima obuhvati totalnu obustavu saobraćaja na spomenutoj dionici uz korištenje čeličnih ploča za saobraćanje vozila, ako za to bude potrebe. Kretanja pješaka bit će preusmjereno sigurnim i zaštićenim dijelom kolovoza.

Ministarstvo saobraćaja KS je definisalo alternativne pravce kretanja saobraćaja iz pravce Ilidže i iz pravca Hrasnice u periodu izvođenja ovih radova. Privremena izmjena saobraćaja odobrena je na dionici od parkinga “Babin Do” Bjelašnica prema lokaciji “Javorov Do” regionalnom cestom Bjelašnica – Šabići u danima 4. i 5 septembra 2021. godine, u terminima od 08:00 do 18:00 sati, radi održavanja manifestacije “Hard Enduro – Days of Revange 2021”, saopćeno je iz Ministarstvo saobraćaja KS.

Više o temi Ministarstvo saobraćaja KS

NA VRH

Podijeli članak na