PROBLEMI

Mještani MZ Hrastovi-Mrkovići ogorčeni: Ulica je uska, načelnik Mandić neće ni da nas primi na sastanak

Bilo nam je obećano da će se zamijeniti sve cijevi, ali sve je stalo kada je Ajnadžić izgubio izbore, kaže Seferović

Piše: A. Ovčina

2.9.2021

Rupe i makadam stvaraju velike probleme mještanima. A. OVČINA

Mještani ulice Hamida Beširevića žale se na radove koji se izvode više od godinu na relaciji sve do Panjine Kule.

Nezadovoljni su kako su obavljeni dosadašnji radovi, ali i vremenom izvođenja.



Cijeli krug

- Ova ulica je sužena do te mjere da se jedva dva automobila mimoiđu. Nije mi jasno ko je odredio da se ivičnjacima dodatno suzi ulica. Dosad smo se mogli mimoići, ali uz ove trotoare, ne možemo. Moguće je da će ova ulica postati jednosmjerna. Ako bi bila, to bi za nas bio horor, jer bismo morali obilaziti cijeli krug da bismo došli na čaršiju - kazao je jedan od mještana Safet Palabra.

Ismet Seferović istakao je da dugo vremena imaju problema te da se prvi put radi rekonstrukcija ove ulice.

- Nama je bivši načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić obećao prije izbora da će se i ova ulica uraditi i izmjeniti sve vodovodne i kanalizacione, kao i plinske cijevi. Stali su radovi kada je izgubio izbore. Firma koja je radila prije ove imala je planove te su postavljali ivičnjake koji nama nikako ne odgovaraju, jer nam sužavaju ulicu. Umjesto da saniraju kako bi građanima odgovaralo, oni prave to prema njihovom planu. Ništa se mi ne pitamo. Obraćamo se i novom načelniku Srđanu Mandiću, on neće da nas primi na sastanak uopće – istakao je Seferović.

Neasfaltiran put

Kako su istakli, ostalo je 90 posto neasfaltiranog puta.

- Čitavu godinu, tokom zime, radnici su nam ostavili makadam. Nisu nam izravnali ulicu. Sve je bila rupa do rupe i prijelazi koji su užasni bili. Kao da smo dio Afrike, a ne Sarajeva. Niko ne podnosi izvještaje o ovoj ulici. Ovdje je veliki novac dat od građana – kazao je on.

Naglasio je da se tokom zime ne čisti snijeg te da nemaju javni prijevoz. Smatra da nikad nije riješeno ni parkiranje vozila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.