CENTAR SAFET ZAJKO

Otvara se Centar za kulturu i edukaciju, u toku upis na besplatne radionice

Završeni su radovi na adaptaciji objekta u kojem će biti smješten Centar za kulturu i edukaciju u sklopu Centra “Safet Zajko”

U potpunosti obnovljen objekt. Općina Novi Grad

A. Na.

8.9.2021

Završeni su radovi na adaptaciji objekta u kojem će biti smješten Centar za kulturu i edukaciju, a koji se nalazi u sklopu Centra “Safet Zajko”. U toku su završne pripreme za početak rada ovog prostora za omladinu i djecu školskog uzrasta. 

- U objektu se nalazi multifunkcionalna sala za pozorišne predstave, izložbeni prostor, biblioteka, učionice i prostorije za različite sekcije, kao i sala za prezentacije. U okviru Centra djelovat će i studentska čitaona s obzirom na blizinu studentskih domova, ali i biblioteka koja će uskoro biti opremljena knjižnim fondom. Sekcije koje su do sada djelovale u objektu Vile Hadžihalilovića na Dobrinji, nastavit će svoj rad u puno boljim uslovima i većem prostoru - kazali su iz Novog Grada. 


Edukativni sadržaji

Posebno će biti obradovani polaznici dramske sekcije, koji će za svoj rad dobiti i mini pozorišnu scenu u okviru multimedijalne sale sa stotinjak sjedećih mjesta i vlastitim back stage prostorom.

S obzirom na to da Centar „Safet Zajko“ već šestu godina funkcioniše sa velikim brojem spotskih i rekreativnih sadržaja, Općina Novi Grad pristupila je realizaciji projekta kako bi svim generacijama obezbijedila prostor i za kulturno - edukativne sadržaje.


Brojne radionice

Pored muzičke radionice: klavir, violina i gitara, foto&video radionica, dramska i likovna radionica, te mozgaonica-pametna radionica, Centar će biti na raspolaganju i svim zaintersovanim za umjetnost, obrazovanje i kulturu u praktičnom smislu, kako kroz prostor čitaonice, tako i kroz mjesto gdje će se održavati izložbe, koncerti, teatarske predstave, književne večeri, filmske projekcije, javne diskusije...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.