TU SU ZA SVOJE SUGRAĐANE

Naporan vikend za članove GSS-a Novi Grad Sarajevo: Pomogli paraglajderu, izvlačili putnike iz prevrnutog vozila...

Sretni smo što su svi povrijeđeni stabilni i prošli su sa lakšim povredama tokom vikenda, navedeno je na Facebook stranici GSS-a Novi Grad Sarajevo

Piše: N. Aj.

12.9.2021

Pripadnici GSS-a uvijek na usluzi građanima - Avaz
Izvlačili povrijeđene iz prevrnutog vozila - Avaz
Bili podrška takmičenju u brdskom biciklizmu - Avaz
Ekipa GSS-a Novi Grad Sarajevo - Avaz
Izvlačili povrijeđene iz prevrnutog vozila - Avaz

Za članove Gorske službe spašavanja (GSS) Novi Grad Sarajevo imao je naporan vikend.

Naime, kako su i na svojoj oficijelnoj Facebook stranici napisali, 11. i 12. septembra pripadnici GSS Novi Grad Sarajevo su na poziv kluba ekstremnih sportova "Savages Crew" učestvovali kao podrška takmičenju u brdskom biciklizmu "BijelaDH 2021".

- Imali smo nekoliko intervencija pružanja prve pomoći takmičarima tokom takmičenja. Danas nešto prije 16 sati u Babinom dolu na Bjelašnici je došlo do nesreće pilota paraglajdera kojem su naši pripadnici pružili prvu pomoć te ga transportovali do vozila Hitne medicinske pomoći KS koji je, na svu sreću, prošao s lakšim tjelesnim povredama.

Kada smo mislili da je tu kraj, prilikom povratka sa Bjelašnice došlo je do saobraćajne nesreće gdje se vozilo prevrnulo sa tri putnika te smo odmah pristupili izvlačenju putnika i pružanju prve pomoći, nakon čega smo pozvali Hitnu medicinsku pomoć KS i Policiju PU Ilidža.

Sretni smo što su svi povrijeđeni stabilni i prošli su sa lakšim povredama tokom vikenda - piše na Facebook stranici GSS-a Novi Grad Sarajevo.

Na kraju su naglasili da su uvijek dostupni za svoje sugrađane, 24 sata dnevno, tokom svih 365 dana u godini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.