KAKO JE DIPLOMIRALA

Usvojena incijativa: Tužilaštvo KS što hitnije da izvrši sve provjere vezane za diplomu Sebije Izetbegović

Ova incijativa je usvojena sa 21 glas „za“

E. Ma.

Sebija Izetbegović

Foto: Agencije


Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo usvojena je incijativa da Tužilaštvo KS što hitnije izvrši sve provjere vezane za diplomu Sebije Izetbegović, direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Ova incijativa je usvojena sa 21 glas „za“. Treba napomenuti da je klub SBB-a sa četiri glasa donio prevagu pri ovom glasnju. 

U zaključcima stoji:

Traži se od Kantonalnog tužilaštva Sarajevo da što hitnije izvrši provjere vezane za medijske natpise da direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović nije u skladu sa zakonom položila ispite na postdiplomskom studiju te da je krivotvorila indeks Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Traži se od Kantonalnog tužilaštva Sarajevo da hitno putem međunarodne pomoći zatraže provjeru vjerodostojnosti gore navadenog indeksa s obzirom da se iz do sada prikupljenih i objavljenih informacija može osnovano zaključiti da postoji sumnja i počinjene krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja.

  • Zaključci Skupštine KS

    Zaključci Skupštine KS

    Foto: Avaz


U obrazloženju se navodi:

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović nije imala uslove za upis na postdiplomski studij shodno prosjeku ocjena na medicinskomk fakultetu.

Također, Zagrebački Univerziteta u svom odgovoru Rektoru Univerziteta u Sarajevu nije mogao potvrditi vjerodostojsnot indeksa koji je priložen kao dokaz da je navedena osoba u Zagrebu položila deset ispita.

Ovakvo stanje je također utvrđeno provjerom Kantonalne inspekcije Kantona Sarajevo.

NA VRH

Podijeli članak na