ZBOG HASTAHANE

Mandić podnio krivičnu prijavu protiv Ajnadžića

Optužuje ga za zloupotrebu položaja i donošenju Odluke o pristupanju izmjena i dopuna RP “Gradski centar Marijin dvor”

Piše: E. Ma.

17.9.2021

Srđan Mandić, Nedžad Ajnadžić. AVAZ

Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić podnio je krivičnu prijavu protiv bivšeg načelnika Nedžada Ajnadžića.

Mendić je krivičnu prijavu podnio zbog Hastahane i zemljišta iza UNITIC-ovih nebodera. Optužuje ga za zloupotrebu položaja i donošenju Odluke o pristupanju izmjena i dopuna RP “Gradski centar Marijin dvor”.

Podsjetimo, iako su građani Centra izričito protiv toga, Centralna banka BiH i dalje ne odustaje od nakane da svoj novi objekt gradi u poznatom parku „Hastahana“, odnosno "Dr. Nijaz Duraković". Radovima se u ovom dijelu grada protivi se i Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika jer se ovo dobro nalazi u zaštitnom pojasu nacionalnog spomenika Historijski urbani krajolik Sarajeva. 

O gradnji budućeg objekta raspravljalo se i na poslednjoj sjednici Općinskog vijeća Centar. Ova tačka izazvala je burne reakcije među vijećnicima i načelnika Centra Srđana Mandića, koji je na sjednici kazao da Centralna banka ako želi može graditi zgradu na atraktivnoj lokaciji u Velešićima, odnosno na mjestu starog GRAS-ovog depo minibusa.

- Protiv smo izgradnje objekta. Želimo da taj prostor iskoristimo za izgradnju jednog modernog parka koji bi služio svim građanima Kantona. Smtramo da nije korektno ni od predstavnika banke da unište onu cijelu parcelu. Na raspolaganju imaju lokaciju u Velešićima ili da se malo pomjere prema Magribiji gdje se nalaze one stare barake. To bi bio korektno – kazao je predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Marijin dvor Zvonko Bošnjak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.