SARAJEVO

Zbog niskih temperatura od sutra počinje zagrijavanje stanova

Ističemo da će dnevni režim zagrijavanja objekata isključivo zavisiti od kretanja vanjske temperature vazduha, kazala su iz "Toplana"

Obaveza upravika zgrada jeste održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja. Avaz

A. Saračević

22.9.2021

Zbog niskih prosječnih dnevnih temperatura u posljednja dva danaKJKP "Toplane-Sarajevo“ od sutra počinju sa isporukom toplotne energije.

Kako je u prethodna dva dana prosječna dnevna temperatura vanjskog zraka bila ispod 12 C, te prema zvaničnoj vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u koji u narednim danima predviđaju niže temperature vanjskog zraka u jutarnjim i večernjim satima, "Toplane-Sarajevo" od sutra počinju sa zagrijavanjem objekata na svom toplifikacionom sistemu.

- S obzirom na odredbe iz Uredbe o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, ističemo da će dnevni režim zagrijavanja objekata isključivo zavisiti od kretanja vanjske temperature vazduha - poručili su iz ovog preduzeća.

Dalje podsjećaju da je, prema Zakonu o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade, obaveza upravika (upravitelja) zgrada održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, te da se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom trebate obratiti istim.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.