IMUNIZACIJA

Studenti Univerziteta u Sarajevu od subote se mogu vakcinisati u Zetri

Studenti iz Kantona Sarajevo obavezno trebaju ponijeti ličnu kartu, indeks ili kopiju indeksa ili potvrdu da su studenti (koju izdaje fakultet/akademija) i zdravstvenu knjižicu

Studenti će po dolasku u Zetru biti usmjereni. Avaz

A. Ka. / Anadolija

23.9.2021

Svi studenti Univerziteta u Sarajevu će od subote, 25. septembra, moći primiti vakcinu protiv Covid-19 u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaanch - Zetra“, gdje će za njih biti obezbijeđen poseban boks, prenosi Anadolija.

Iz Službe za odnose s javnošću Univerziteta navedeno je kako će svi studenti moći u Sarajevu primiti vakcinu protiv koronavirusa, te da će po dolasku u Zetru biti usmjereni.

Navedeno je kako studenti iz Kantona Sarajevo obavezno trebaju ponijeti ličnu kartu, indeks ili kopiju indeksa ili potvrdu da su studenti (koju izdaje fakultet/akademija) i zdravstvenu knjižicu. Studenti Univerziteta u Sarajevu koji imaju prebivalište u drugim kantonima obavezno trebaju ponijeti ličnu kartu, indeks ili kopiju indeksa ili potvrdu da su studenti.

Naglašeno je također da su od subote za vakcinaciju na raspolaganju vakcine: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, kao i za revakcinaciju osoba koje su prvu dozu primile van Kantona Sarajevo.

Također, pozivaju se i zaposlenici Univerziteta u Sarajevu koji se još nisu vakcinisali da se pridruže studentima, kako bi se olakšala realizacija nastave u ovoj akademskoj godini.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.