SVJEDOK LJUBAVI

Unuci koju nije vidjela 2 godine za rođendan poklonila stablo japanske trešnje

Ona je i primjer kako se ljubav prema potomcima pokazuje riječima, djelima, gradeći i sadeći

Fotografije mladog drveta odmah su proslijeđene Ajni. Park

Z. K.

25.9.2021

Djevojčica Ajna Štrbo sutra će proslaviti 3. rođendan, ali ne u Sarajevu nego u Kataru gdje ima svega, ali nema nana. I baš zato je Ajnina nana poželjela da njen rođendanski dar prvoj, jedinoj i najdražoj unuci bude specijalan. Da raste sa Ajnom i zauvijek ih povezuje, da plijeni ljepotom, izaziva osmijeh i sreću i podsjeća na sve lijepe i bitne stvari u životu.

A, ima li za to nešto bolje od mladog stabla koje simbolizira život? Vođena tom idejom, Ajnina nana pozvala je preduzeće „Park“ sa molbom da joj pomognu da ispuni želju i da stablo koje će darovati svojoj unuci i sarajevskim zelenim površinama zasade uoči rođendana u blizini njenog stana na Dobrinji.


Posadili stablo mlade japanske trešnje. Park

- Jutros je dostavno vozilo iz Parkovog vrtnog centra Flora u Nedžarićima stiglo na dogovorenu adresu gdje nas je sretna dočekala Ajnina nana koja je zajedno sa ekipom „Park-a“ posadila stablo mlade japanske trešnje. Vrlo brzo posao oko sadnje je bio gotov, a fotografije mladog drveta su odmah proslijeđene Ajni, kako je i red kod svakog rođendanskog poklona – naveli su iz „Parka“.

S obzirom da su daljina i pandemija učinile svoje i da se Ajna i nana nisu vidjele više od 2 godine i da nana nikada nije bila na Ajninom rođendanu, ovaj poklon je sigurno simbol i svjedok ljubavi nane prema unuci koja ne poznaje granice, vječna je i nesebična. Ona je i primjer kako se ljubav prema potomcima pokazuje riječima, djelima, gradeći i sadeći. Primjer je i kako ljubav može uljepšati naš okoliš.

Naninoj Ajni želimo sretan 3. rođendan i da joj što prije dođe. Znamo da je svi željno čekaju, a posebno njena nana i njena trešnja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.