IZDVAJANJA IZ BUDŽETA

Za gradnju Evropske kuće kulture i nacionalnih manjina pola miliona KM

Ovo jedan od pet projekata koji su kandidovale općine iz Kantona Sarajevo, kazao je ministar Avdić

Najavljen nastavak radova. AVAZ

A. Na.

4.10.2021

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić i načelnik Općine Centar  Srđan Mandić potpisali su danas Sporazum o sufinansiranju projekta izgradnje Evropske kuće kulture i nacionalnih manjinaPrema potpisanom sporazumu kantonalno Ministarstvo kulture i sporta će izgradnju Evropske kuće kulture i nacionalni manjina podržati sa 500 hiljada KM.

Ministar Avdić je naglasio da je ovo jedan od pet projekata koji su kandidovale općine iz Kantona Sarajevo, a koji je dobio podršku resornog ministarstva kojeg on predvodi.

- Pomenuta sredstva su planirana na poziciji kapitalnih projekata Ministarstva kulture i sporta KS - rekao je ministar Avdić i najavio kako očekuje da bi ovaj projekt trebao biti realiziran do kraja ovog mandata.

Ovom prilikom, načelnik Mandić je naveo da su ova sredstva namijenjena za završetak projekta izgradnje navedenog objekta.

 - Prijavili smo se na javni poziv koji je resorno ministarstvo raspisalo i dobili sredstva. Ova sredstva će nam dobro doći kako bi iduće godine stavili u funkciju još jedan važan objekt kulture na području naše općine - kazao je načelnik Mandić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.