OVO NIGDJE NEMA

Sramotno: U OŠ "Avdo Smailović" djeca nastavu pohađaju online jer nema grijanja

Grijanje će raditi od sljedeće sedmice, nešto se servisira. Bit će to uredu, kazao je direktor Hašim Baždar

Osnovna škola "Avdo Smajlović" u Buča Potoku. Arhiv

Piše: L. M.

12.10.2021

U Osnovnoj školi "Avdo Smailović" u Buča Potoku djeca nastavu pohađaju online i to ne zbog koronavirusa, nego, vjerovali ili ne, zbog toga što nema grijanja!? 

Roditelji djece  za portal "Avaza" kažu da ih sve ovo podsjeća na najteže dane u historiji Sarajeva, na dane kada je grad svakodnevno bio granatiran od strane četničkih agresora. 

Mirsad Bučan, roditelj čije dijete pohađa ovu školu kazao je za "Avaz" da je djeci jučer javljeno da nastavu pohađaju online.

- Danas je za djecu online nastava u ovoj školi. Jučer mi je dijete reklo da neće biti nastave zbog nekih kvarova ili ne znam već. Jučer je djeci bilo hladno, išli su regularno u školu i rekli su im da od danas idu online, dok se to ne riješi. Ne znam kako je moguće u ovo vrijeme da djeca nemaju grijanje u školi – rekao je Bučan.

Kontaktirali smo upravu škole i rečeno nam je da se radi o privremenom kvaru te da se radi na servisiranju.

- Mi smo planirali dvije sedmice online nastave i samo smo odlučili da ovu sedmicu bude online nastava. Grijanje će raditi od sljedeće sedmice, nešto se servisira. Bit će to uredu. Poteškoće su trenutne i radit će od naredne sedmice - kazao je direktor Hašim Baždar.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.