ODLUKA VLADE FBIH

Ukida se plaćanje putničke takse na Aerodromu Sarajevo

Predstavnički dom Parlamenta FBiH zadužio je Vladu da u Odluci o putničkoj taksi briše odredbu kojom je svaki odlazeći putnik dužan platiti naknadu od 20 KM

L. M.

Aerodrom Sarajevo

Foto: Arhiv


Vlada FBiH je danas donijela Odluku o prestanku važenja Odluke o putničkoj taksi - naknadi za razvoj i unaprjeđenje avioprometa u Federaciji BiH.

Kako je obrazloženo, Predstavnički dom Parlamenta FBiH je zaključkom od 8.3.2021. godine zadužio Vladu Federacije BiH da u Odluci o putničkoj taksi – naknadi za razvoj i unaprjeđenje avio prometa u Federaciji BiH briše odredbu na osnovu koje je svaki odlazeći putnik dužan platiti naknadu od 20 KM, kao jednu od mjera poticanja rasta broja putnika.

  • Oglasili se iz Sarajevskog aerodroma

    Oglasili se iz Sarajevskog aerodroma

    Foto: Printscreen Facebook


Ova naknada je uvedena 2005. godine radi razvoja civilnog zrakoplovstva u Federaciji Bosne i Hercegovine, i nažalost sve ove godine bila je glavna kočnica daljnjeg razvoja zračnog prometa u našoj zemlji a primjenjivala se samo na aviokompanije koje posluju na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

“Vjerujemo da će ova vijest obradovati naše putnike i da će ovaj potez značajno uticati na dolazak novih aviokompanija kao i proširenje mreže destinacija iz Sarajeva ka ostatku svijeta”, rečeno je iz Aerodroma Sarajevo.

NA VRH

Podijeli članak na