SARAJEVO

U novoizgrađenu školu na Šipu upisano 90 učenika

Školu danas upisujemo u registar koji vodi Ministarstvo za odgoj i obrazovanje, navela je ministrica

Škola čeka prve đake. Vlada KS

Fu. M.

19.10.2021

U novoizgrađenu školu na Šipu u Sarajevu upisano je 90 učenika, a ovih dana stiže i prvi školski inventar i oprema.

- Ovo je najbolja škola u koju sam ušao sa izvanrednim arhitektonskim rješenjima - kazao je dekan Arhitektonskog fakulteta Erdin Salihović koji je i predsjednik Komisije koja će u narednih nekoliko dana okončati tehnički prijem objekta ove škole.

Danas su školu posjetili premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović, načelnik Općine Centar Srđan Mandić i predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo.

Oprema stigla. Vlada KS

- Školu danas upisujemo u registar koji vodi Ministarstvo za odgoj i obrazovanje. Za sada je prijavljen solidan broj djece, ali očekujemo da se prijavi još učenika. Škola ima izuzetno dobre uslove i biće primamljivo učiti i podučavati u ovakvom ambijentu. Djeca će od 1. novembra krenuti u ovu školu. Za dobre uslove je najvažniji dobar prosvjetni radnik, motiviran učenik, te siguran i topli ambijent. To ćemo sve imati, i ovo će biti najbolji primjer kako trebaju da izgledaju ostale škole u Kantonu Sarajevo - naglasila je ministrica Hota-Muminović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.