ODLUKE

Autoprijevoznici iz ulice Marka Marulića u Novom Sarajevu ne daju svoj štand

Nakon obnove ulice na tom dijelu nadležni žele napraviti parking za mala vozila i taksi

Piše: A. Nalo

22.10.2021

Štand u ulici Marka Marulića. Avaz

Završeni su radovi na rekonstrukciji ulice Marka Marulića do spoja sa Ložioničkom. Stanari okolnih zgrada zadovoljni su urađenim poslom ali ne i autoprijevoznici koji decenijama u jednom dijelu ove ulice imaju svoj štand. Međutim, kako su nam kazali nadležni to sada žele promijeniti i donijeli su odluku da na tom dijelu naprave parking za mala vozila i taksi štand.

Bez obavijesti

- Godinama od tog posla prehranjujemo svoje porodice. Bez ikakve obavjesti to žele uradit. Niko nam se od nadležnih iz Općine Novo Sarajevo i Vlade KS nije obratio iako redovno izmirujemo svoje obaveze prema državi – kazali su nam ogorčeni autoprijevoznici.

Intervenisala policija

Za “Avaz” kažu da je jučer morala intervenisati i policija jer nisu dozvolili da se na tom mjestu ocrtaju parking mjesta.

- Iz firme koje je zadužena za taj posao rekli su nam da imaju nalog da to urade. Međutim, nismo im to dozvolili jer na početku i kraju ulice postoji saobraćajni znak na kojem piše da je tu naš štand. I policija koja je reagirala saglasna je da se raditi ne može dok postoji taj znak – ističu autoprijevoznici, dodajući da ni danas neće dozvoliti ocrtavanje parking mjesta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.