INICIJATIVE

Zastupnici traže od MUP-a KS da uspostavi Viber broj za dojave

Od 1. januara do 27. jula izdato 63.417 prekršajnih naloga

Policija na terenu intenzivno radi. Avaz

Piše: A. Nalo

28.10.2021

Vozila parkirana na trotoarima, zelenim površinama, u uskim ulicama i sokacima svakodnevna su slika u glavnom gradu. Takvim, nesavjesnim potezima vozači često ugrožavaju sigurnost građana, koji su prinuđeni ići ulicom da bi ih zaobišli. 

Slati fotografije

Kako bi se tome stalo ukraj, zastupnik Amel Mekić zalaže se za to da se uspostavi Viber broj za prijavu nepropisno parkiranih vozila, a pomoću kojeg bi građani mogli policiji dojavljivati lokacije i slati fotografije. Da se radi o gorućem problemu, ukazuje i podatak da su policijski službenici Uprave policije MUP-a KS od 1. januara do 27. jula izdali 63.417 prekršajnih naloga nesavjesnim vozačima.

- U skladu s postojećim tehničkim resursima i mogućnostima u Upravi policije MUP-a KS, uspostavljena je procedura na osnovu koje građani imaju mogućnost jednostavnog i brzog prijavljivanja svih vrsta nedozvoljenog ponašanja, pa i slučajeva nepropisnog parkiranja putem besplatnog telefonskog broja 122 - kazali su iz MUP-a KS.

Lični podaci

Dodaju da Uprava policije, zbog stava Agencije za zaštitu ličnih podataka, nema pravnu osnovu za uspostavu Viber broja putem kojeg bi građani slali fotografije nepropisno parkiranih vozila.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.