NAKON INICIJATIVE HALJEVCA

Vatra je progutala kuću: Općina Centar će pomoći samohranoj majci sa sedmero djece

Ovoj višečlanoj porodici ćemo plaćati smještaj narednih šest mjeseci, naveo je Mandić

Nije bilo žrtava. Općina Centar

Piše: A. S.

2.11.2021

Nakon inicijative vijećnika Saveza za bolju budućnost u Općini Centar Sarajevo Sulejmana Meme Haljevca, osmočlana porodica Imamović koja je sinoć ostala bez kuće u požaru, dobit će preko zime krov nad glavom.

Podsjetimo, Haljevac je jutros zatražio od Općine hitno rješavanje problema u kojima se porodica Imamović našla nakon požara.


Majka sa sedmero djece

- Porodica je nakon požara završila na ulici bez igdje ičega. Majka sedmero djece ostala je bez krova nad glavom. Jedna kćerka je nepokretna, boluje od cerebralne paralize - naveo je jutros Haljevac.


Požar je primijećen u 4 sata ujutro, a članovi porodice Imamović su uspjeli bezbjedno napustiti kuću. Srećom, u požaru nije bilo povrijeđenih. U kući koju je zahvatio požar živi majka Nizaheta Imamović sa sedmero djece. Radi se o porodici u stanju socijalne potrebe.

Načelnik Srđan Mandić, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo i dopredsjedavajuća Ira Adilagić, posjetili su jutros osmočlanu porodicu Imamović u sarajevskom naselju Sokbunar čiju je kuću sinoć zahvatio požar.

Mandić je prilikom obilaska mjesta požara istakao kako je najvažnije u svemu da nije bilo ljudskih žrtava.

–  Mi kao Općina imamo zakonsku mogućnost da ovoj višečlanoj porodici plaćamo smještaj narednih šest mjeseci, tako da će oni, posebno tokom zimskih mjeseci, imati krov nad glavom. U tom periodu ćemo finansirati obnovu kuće kako bi samohrana majka sa djecom imala krov nad glavom - kazao je Mandić.


Općina Centar pomaže porodici Imamović. Avaz

Na koji način im pomoći

– Na dojavu građana i komšija da je na Soukbunaru izgorila porodična kuća u kojoj stanuje majka sa sedmero djece odmah smo došli na lice mjesta da vidimo na koji način im možemo pomoći. Odmah smo obezbijedili pakete sa hranom, a razmotrit ćemo na koje još načine Općina može pomoći u smještaju i sanaciji objekta. Zahvalio bih se na brzoj intervenciji pripadnika Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo pa se požar nije proširio na okolne stambene objekte - istakao je predsjedavajući Đozo.


 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.