SARAJEVO

Nakon komesara, oglasila se i Vlada KS o ubistvu dvojice policajaca

S policijskog aspekta za nas je ovaj slučaj rasvijetljen, rekao je danas komesar Selimović

Sa sjednice Vlade KS. AVAZ

Piše: E. Ma.

8.11.2021

U svjetlu napora koji se u posljednje tri godine kontinuirano ulažu na rasvjetljavanju ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, Vlada Kantona Sarajevo dala je podršku radu MUP-a KS i Uprave policije KS.

- Vlada KS daje posebnu podršku radu Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije KS u borbi protiv kriminaliteta i osiguranju stabilnog javnog reda, mira i sigurnosti građana na području Kantona Sarajevo, a naročito u istrazi predmeta ubistva policijskih službenika Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, mučki likvidiranih na dužnosti, 26. oktobra 2018. godine. Vlada je u kontinuitetu i bezrezervno opredijeljena ka podršci i jačanju svih kapaciteta policijskih službenika u njihovoj borbi sa svim oblicima kriminala, u cilju potpune zaštite sigurnosti građana i njihove imovine - saopćeno je iz Vlade KS.


Političke igre

Podsjetimo, Nusret Selimović, komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, danas je saopćio da je u petak, 5. novembra, ovo ministarstvo podnijelo dopunu izvještaja protiv više osoba za koje se osnovano sumnja da se mogu dovesti u vezu sa ubistvom policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 26. oktobra 2018. godine u Geteovoj ulici.

Komesar Selimović kazao je da je s policijskog aspekta za njih slučaj rasvijetljen.

Kako je naveo, on s gnušanjem odbacuje pokušaje pojedinaca iz određenih interesnih krugova, da putem, kako je istakao, njima bliskih medija kreiraju sliku o navodnoj ugroženosti i opstrukcijama od strane ove Uprave i mene kao policijskog komesara te pokušaje da se kriminalizira i diskreditira ova Institucija i njene časne profesionalce.

- Poručujem im da im to neće proći, niti ćemo im to dozvoliti. Dokazi i naše aktivnosti jasno govore o našoj predanosti i ustrajnosti u borbi protiv svih oblika kriminala i korupcije, a naročito posvećenosti radu na rasvjetljavanju i dokumentovanju predmetnog ubistva koje se s policijskog aspekta može smatrati rasvijetljenim. Moja je obaveza štititi integritet i kredibilitet svakog pojedinca ove Institucije te s tim u vezi neću dozvoliti bilo kakve pokušaje diskreditacije, devalviranja, kriminaliziranja i omalovažavanja, ali i pokušaja uvlačenja u bilo kakve političke igre i spinove. O određenim otvorenim ali i prikrivenim opstrukcijama, problemima i preprekama koje su pratile rad na ovom predmetu sigurno ću govoriti čim se za to steknu uslovi- rekao je Selimović.


Staviti tačku

- Sve ono što tužilaštvo bude smatralo potrebnim kako bi se istraga dovela do kraja i podigla optužnica Uprava policije će učiniti svoje djelovanje u okviru zakona, te u tom smislu očekujem od Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo intenziviranje aktivnosti iz njihove nadležnosti kako bi se što prije stavila tačka na i u ovom predmetu- istakao je Selimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.