SARAJEVO

Sutra sanacija poplavama oštećenog stuba na pješačkom mostu na Željeznici

Most je osiguran teškom mostovskom skelom, sutra će se pristupiti izgradnji novog stuba, te srušiti stari, potvrdio je Hadžiahmetović

Most osiguran teškom mostovskom skelom. KS

E. Ć.

11.11.2021

Most osiguran teškom mostovskom skelom. ks

Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo, na čelu sa komandantom, ministrom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Enverom Hadžiahmetovićem, danas je u cilju sprečavanju urušavanja pješačkog mosta na rijeci Željeznici, a koji povezuj ulice Mala aleja i Hrasnička cesta, angažovao Službu za zaštitu, spašavanje iz ruševina i raščišćavanje terena formiranu u okviru pravnog lica Bosman d.o.o. Sarajevo.

Zaposlenici ovog građevinskog preduzeća su mehanizacijom u toku dana izvršili postavljanje i uvezivanje mostovskih skela oko stuba mosta, nakon čega su uklonili dizalicu koja je posljednjih dana osiguravala sporni stub mosta.

Kako su najavili iz ovog preduzeća, u toku sutrašnjeg dana nastavit će se građevinski radovi na sanaciji stuba mosta koji se počeo urušavati.

- Most je osiguran teškom mostovskom skelom, sutra će se pristupiti izgradnji novog stuba, te srušiti stari - potvrdio je najave iz preduzeća „Bosman“ i ministar Hadžiahmetović, nakon što je danas obišao radova na ovom pješačkom mostu ispod kojeg su smještene izuzetno važne instalacije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.