SARAJEVO

U Općoj bolnici počele da se rade operacije teških deformiteta kičme kod djece

Prva takva operacija je urađena prije tri dana

Opća bolnica u Sarajevu. Ilustracija

A. Ka.

12.11.2021

U protekla 24 sata u Covid prijemno-trijažnoj ambulanti Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ pregledan je 31 pacijent, od kojih je pet primljeno na bolničko liječenje, a iz Covid odjela otpuštena su tri pacijenta.

- Na ovom odjelu jutros je na hospitalizaciji ukupno 68 pacijenata, od kojih je devet na intenzivnoj njezi, dva su na respiratoru-invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, dva na respiratoru-neinvazivnoj ventilaciji, dok devet pacijenata dobiva visoku kiseoničku podršku pri disanju – saopćeno je iz Opće bolnice.

Prethodnog dana u Opću bolnicu su primljena 53 pacijenta, a 54 je otpušteno kući. U ovoj ustanovi jučer su rođene četiri bebe, urađene su 22 operacije i 1.391 pregled, a ukupno je pruženo više od šest hiljada usluga.

Inače, u Općoj bolnici su počele da se rade operacije teških deformiteta kičme kod djece (skolioza), a prva takva operacija je urađena prije tri dana.

- O tome će biti više govora na današnjoj press konferenciji - koja je zakazana za 10 sati – stoji u saopćenju Opće bolnice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.