DVA MJESECA DOBRE ZABAVE

Amer Kapo za "Avaz": Sve spremno za zimsku čaroliju na Skenderiji

Manifestacija će početi 29. novembra 2021. i trajat će do 31. januara 2022.godine

Cijene klizanja ostaju iste. Avaz

Piše: A. Nalo

15.11.2021

I ove godine uprava Skenderije na čelu sa direktorom Amerom Kapom, provodeći viziju biti moderan i inovativan lider iz oblasti organizacije kulturnih, sportskih i privrednih manifstacija, kreirala je i u završnoj fazi su pripreme oko organizacije programskog sadržaja „Zimska čarolija na Skenderiji 2021“. Manifestacija će početi 29. novembra 2021. i trajat će do 31. januara 2022.godine. 

Prateći standarde visoko razvijenih gradova u regiji, direktor Kapo ističe da je obaveza uprave da se blagovremeno prilagođava tržištu, te osmišljavajući sadržaj ovog veoma složenog projekta sa tehničko-tehnološkog aspekta usitinu su se potrudili da bude više sadržaja na jednom mjestu, da postojeće sadržaje koriste djeca, omladina i odrasli, da posjetioci mogu konzumirati bogatu ponudu tradicionalne bosanske kuhinje, zatim izložbu tradicionalni zanata, rukotvorina, bogat muzičko zabavni program i da program traje 60 dana u kontinuitetu.

- Sada kada se ova manifestacija ralizuje u kontinuitetu, sretni smo, ponosni te ubjeđeni da je ovo projekat budućnosti, gdje je klizalište sada povećano na 2.500 m2 i definitivno je najveće u regiji. Projecirano je veoma zanimljivim oblikom i savršenim izgledom uz veoma atraktivne svjetlosne dekoracije, što je izuzetna prilika za druženje i upoznavanje mladih te širenje pozitivne energije koja je svima nama itekako potrebna - rekao je Kapo. 

Svjetlosne dekoracije

Direktor Skenderije, posebno naglašava da ove godine, pored najvećeg klizališta na otvorenom i čarobnih svjetlosnih dekoracija, za najmlađe, pa i one malo starije, na platou Skenderije će ove godine biti postavljen 30 metara dug i 6 metara visok ledeni tobogan. Na ovoj jedinstvenoj ledenoj atrakciji, mališani će se moći spuštati uz pomoć stručnih osoba koje će im pomagati u tome. Na prostoru održavanja Zimske čarolije naša redarska služba će obezbjediti provođenje svih epidemioloških mjera koje su na snazi.

- Skenderija se uistinu potrudila i obezbjedila sredstva za nabavkom velikog ledenog tobogana, sa ciljem da uljepšamo djeci prostor na otvorenom, te korištenje više otvorenog prostora, obzirom na prethodno nastalu situaciju Covid -19 - ističe Kapo.


Kapo: Novi sadržaji. Avaz

Sajam privrede

Zimska čarolija na Skenderiji obuhvata slijedeći sadržaj: Otvoreni prostor – plato - Novogodišnja čarolija, zatim veliko klizalište na 2.500 kvadrata, veliki ledeni tobogan za spuštanje mališana i odraslih, novogodišnje dekoracije jelke, svjetlosne dekoracije, drvene kućice sa gastronomskom ponudom i stari BH zanati i rukotvorine, sajam privrede, novogodišnji dječiji vašar i luna park...

Kapo, najavljuje da uprkos velikim troškovima tehničke organizacije ovog projekta, cijene usluge na Zimskoj čaroliji se neće mijenjati u odnosu na prošlogodišnje 

Termin klizanja na ledenoj plohi platoa Skenderije, iznosi, 4 KM, iznajmljivanje klizaljki, 3 KM, oštrenje klizaljki, 3 KM, korištenje garderoba, 1 KM , zakup klizališta cjelodnevno (radni dan, ponedjeljak – četvrtak) za pravne subjekte sa brendiranjem klizališta, cijena 3.510 KM, te jedno spuštanje na Ledenom toboganu, iznosi 1  KM, odnosno pet spuštanja na Ledenom toboganu, 3 KM.

Direktor  Kapo nas je upoznao da je na prostoru platoa Skenderije planiran prostor za smještaj drvenih kućica u kojim će pravni subjekti moći prezentovati i prodavati suvenire, knjige, gastro ponudu i druge umjetničke djelatnosti po veoma prihvatljivim cijenama, gdje zakup montažne drvene kućice za djelatnost prodaja suvenira, knjiga i druge umjetničke djelatnosti, iznosi, 250  KM mjesečno, te zakup montažne kućice, za djelatnost prodaja hrane , cijena iznosi 450 KM mjesečno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.