SARAJEVO

Potpisan sporazum o saradnji između Grada Sarajeva, Grada Goražda i Vlade BPK

Ovim sporazumom bit će konkretizovani projekti dogovoreni prilikom nedavne službene posjete gradonačelnice Karić Goraždu i Bosanskopodrinjskom kantonu, na kojima će u budućnosti raditi dva grada

Potpisan sporazum. Fena

A. Ka. / Fena

16.11.2021

Gradonačelnici Sarajeva i Goražda, Benjamina Karić i Ernest Imamović te premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća, potpisali su danas u Sarajevu sporazum o saradnji između Grada Sarajeva, Grada Goražde i Vlade BPK Goražde.

Ovim sporazumom bit će konkretizovani projekti dogovoreni prilikom nedavne službene posjete gradonačelnice Karić Goraždu i Bosanskopodrinjskom kantonu, na kojima će u budućnosti raditi dva grada.

- Nadogradnjom već postojećeg sporazuma, želimo dodatno osnažiti naše odnose i koristiti potencijale kojim raspolažemo. Na samom početku svog mandata, najavila sam intenziviranje saradnje bh. prijestolnice sa drugim gradovima u našoj zemlji, na obostrano zadovoljstvo naših sugrađana. Herojski grad Goražde će u Gradu Sarajevu uvijek imati prijatelja - kazala je gradonačelnica Karić.

Sporazum između ostalog podrazumijeva zajedničke projektne aktivnosti kojim se unaprjeđuju infrastrukturni, turistički, obrazovni i zdravstveni kapaciteti gradova, te stvaraju nove vrijednosti urbanih zajednica.

Zadovoljstvo ovim sporazumom iskazala je i premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

- BPK Goražde i ranije je imao dobru saradnju s Kantonom Sarajevo a danas potpisani sporazum s Gradom Sarajevo intezivirat će našu saradnju na mnogim zajedničkim projektima - kazala je Obuća.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.