SJEDNICA U TOKU

Skupština KS nije usvojila izvještaje o poslovanju "Toplana-Sarajevo", VIK-a i "Sarajevogasa"

Premijer KS Edin Forto povukao je sa dnevnog reda 35. tačku, to jest Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo. Printscreen

Piše: L. Memčić

17.11.2021

U drugom dijelu 44. radne sjednice Skupštine KS, razmatrani su izvještaji javnih kantonalnih preduzeća i ustanova.

Izvještaji o poslovanju, za 2020. godinu, KJKP „Toplane-Sarajevo” Sarajevo, KJKP “Vodovod i kanalizacija”, KJKP „Sarajevogas” i Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Javne ustanove Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa nisu dobili potreban broj glasova za usvajanje.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto povukao je sa dnevnog reda 35. tačku, to jest Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, iz, kako je rekao, tehničkih razloga.

Izvještaj o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo za 2020. godinu je također razmatran.


Fahir Halilović: Direktor KUIP-a. Printscreen

Fahir Halilović, direktor KUIP-a, u svom obraćanju je kazao da se ovaj Izvještaj radi na godišnjem programu rada u kojem je predviđen broj planiranih inspekcijskih nadzora.

Istakao je da je planiran 30.601 inspekcijski nadzor, a da je izvršeno 52.165 nadzora što predstavlja više za 35,14 posto.

Naveo je da su najčešće kontrolirani ugostiteljski objekti, pekare, kladionice, a u posljednje vrijeme i javni gradski prijevoz. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.