OŠTRA REAKCIJA

NiP-ov ministar Hadžiahmetović ljut: Ovo je moguće samo u nesređenoj državi, nisam podnio ostavku!

Izvještaj o radu ViK-a usvojio je ko treba da usvoji, nisu mi važne ruke i politika, poručio je on nakon što vladajuća Trojka nije glasala za njegov izvještaj iz 2020.

Enver Hadžiahmetović. AVAZ

Piše: Ema Maslo

18.11.2021

Enver Hadžiahmetović, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, demantirao je vijesta da je podnio ostavku u Vladi Kantona Sarajevo.

On je za portal "Avaza" objasnio ko i zbog čega spinuje.

- Ovo što je "Faktor" napisao moguće je samo u nesređenoj državi, ovo je subverzivna djelatnost protiv države i Kantona Sarajevo. Nisam podnio ostavku, pisanje "Faktora" je čisti šund i spin, a vjerovatno će advokat podnijeti i tužbu – kazao je Hadžiahmetović za portal "Avaza".



Ovo je privid, a moji su ciljevi mnogo uzvišeniji

Podsjetimo, na jučerašnjoj sjednici Skupštine KS njegova Narod i pravda i ostale stranke koje čine vladajuću Trojku u KS nisu izglasali izvještaj za vrijeme kada je bio direktor Vodovoda i kanalizacije Sarajevo. No, on kaže da mu to nije važno jer je „njegov izvještaj usvojio ko treba da usvoji“.

- Izvještaj o radu usvojili su Nadzorni odbor i Skupština ViK-a. Usvojio je onaj ko je trebao, ovo je nonsens, Skupštna KS ne usvaja izvještaj. Moj izvještaj je prihvaćen, ovo je privid, a moji su ciljevi mnogo uzvišeniji od dizanja ruku i politike – naveo je Hadžiahmetović.

On je naveo i da se ne bi tako jednostavno predao, kada je već preuzeo funkciju ministra.

- Napuštanje je slabost čovjeka koji se prihvatio nečega. Puno energije sam potrošio – rekao je Hadžiahmetović.

Samo djela mogu da pokažu, a ne neke ruke

Na pitanje jesu li ga ipak razočarale kolege iz stranke i vladajuće koalicije, koje su ga predložile za ministra, a opet nisu usvojile izvještaj o njegovom radu iz 2020. godine, odgovorio je da jako dobro sarađuje sa svim političkim partijama i da je NiP mnogo uradio za redovno vodosnabdijevanje u KS.

- Ono što sam ja razumio, dogovor je bio da se neće usvojiti nijedan izvještaj iz prošle godine kada je bila druga Vlada. Podsjetio bih da sam ja jedini direktor koji je bio i u Vladi bivše šestorke, a i u prošloj koju neko naziva "petak 13". Opstao sam i u jednoj i u drugoj, kad sam nezakonito smijenjen opet sam vraćen.  Samo djela mogu da pokažu, a ne neke ruke – kazao je Hadžiahmetović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.