SARAJEVO

Vakcinisane 562 osobe u "Grand Centru" na Ilidži

S obzirom na to da je bio prisutan na ovim punktovima svaki dan, ministar Vranić naglasio je i da mu je drago što su vakcinisani uglavnom mladi ljud

Građanima na raspolaganju "Moderna", "Pfizer" i "Sinopharm". VLADA KS

Fena

21.11.2021

U okviru pojačane kampanje za vakcinaciju građana protiv Covid-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo organizirao je akciju "Vakcinacija prema građanima".

Ovog vikenda vakcinacija se vršila na punktu u "Grand Centru" na Ilidži, gdje su aplicirane ukupno 562 doze. Građanima su na raspolaganju bile prve doze vakcina "Moderna", "Pfizer" i "Sinopharm".


Ukupno je u tržnim centrima za tri vikenda imunizirano 2.000 osoba

Vakcinacija u tržnim centrima počela je 6. novembra, a uzimajući u obzir da se u prethodna dva vikenda vakcinacija vršila u "Sarajevo City Centeru" i "Bingo City Centeru", ukupno je u tržnim centrima za tri vikenda vakcinisano 2.000 osoba.

Ministar zdravstva KS Haris Vranić je izrazio zadovoljstvo uspjehom ove akcije, koju je Krizni štab Ministarstva zdravstva KS prvi pokrenuo.

S obzirom na to da je bio prisutan na ovim punktovima svaki dan, naglasio je i da mu je drago što su vakcinisani uglavnom mladi ljudi, te istakao i činjenicu da je najviše aplicirano prvih doza vakcina.

Vakcinacija u Kantonu Sarajevo nastavlja se u domovima zdravlja, gdje se osim prve doze, vrši i revakcinacija, te davanje treće doze vakcine, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.


Treća doza "Moderna" vakcine je na raspolaganju svim dobnim skupima

Treća doza "Moderna" vakcine je na raspolaganju svim dobnim skupima, kao i onima koji su primili prve dvije doze van Kantona Sarajevo, ali je prvo potrebno da prijave podatke o prve dvije doze u sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, te ih prvenstveno podsjeća na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.