PROJEKTI

Donesena odluka za uspostavljanje željezničke linije od Sarajeva do Podlugova

U ovoj godini Vlada je na osnovu prijedloga resornog ministarstva uspostavila željezničku liniju Pazarić-Željeznička stanica

Šteta: Cilj je unaprijediti javni prijevoz i smanjiti gužve. Vlada Kantona Sarajevo

Fena

27.11.2021

Na prijedlog Ministarstva saobraćaja, Vlada Kantona Sarajevo donijela je Odluku o uspostavljanju željezničkog putničkog saobraćaja na relaciji Podlugovi - Ilijaš - Željeznička stanica Sarajevo.

- Cilj nam je da unaprijedimo javni prijevoz i smanjimo gužve, posebno u periodima kada smo počeli s velikim projektima koji se čekaju godinama. Svaka općina našeg kantona nam je bitna i dužni smo raditi najbolje kako bismo omogućili direktne linije prema gradu bez bilo kakvih presjedanja - kazao je ministar saobraćaja Adnan Šteta.

U ovoj godini Vlada je na osnovu prijedloga resornog ministarstva uspostavila željezničku liniju Pazarić-Željeznička stanica.

- Ovaj primjer se pokazao dobrim. Imamo dobru saradnju sa Željeznicama Federacije Bosne i Hercegovine, stoga vjerujemo da će prepoznati značaj i linije do Podlugova i da ćemo postići dogovore koji će biti najbolji za građane, ali i za jačanje željezničkog saobraćaja - dodao je Šteta.

Kanton Sarajevo će, shodno Zakonu o finansiranju željezničke infrastrukture i sufinansiranju putničkog i kombiniranog saobraćaja, sufinansirati obavljanje usluga željezničkog saobraćaja do Podlugova, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.