SJEDNICA

Skupština KS danas o slučaju preminule djevojčice Džene Gadžun

Na dnevnom redu naći će se i Informacija Ministarstva zdravstva KS o slučaju preminule djevojčice iz Kaknja

S jedne od ranijih sjednica Skupštine KS. SCREESNHOT

Piše: E. Ma.

30.11.2021

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnici će, između ostalog, raspravljati i o Nacrtu budžeta KS za 2022. godinu. 

Podsjetimo i da je 3. novembra usvojen rebalans Budžeta za 2021. godinu u visini od 1.143.274.972 KM u KS.

Na dnevnom redu naći će se i Informacija Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo o slučaju preminule djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja, sa inspekcijskim nalazom Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS - Inspektorat, sanitarne, zdravstvene i farmaceutske inspekcije i inspekcije za hranu.

Raspravljat će i o Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija u ovom kantonu.

Također će, na prijedlog Kolegija Skupštine KS, na sjednici biti razmatran i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama KS, te nacrti zakona o izmjenama Zakona o vodama KS, te zakona o kantonalnoj agenciji za privlačenje investicija i privatizaciju.

Zastupnici Skupštine KS će se na ovoj sjednici izjašnjavati i o predloženom tekstu Strategije razvoja Kantona Sarajevo 2021-2027. godine, kao i o odluci o davanju saglasnosti na Statut o izmjenama i dopunama Statuta Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.