ODLUKE

"Avaz" saznaje: Neće biti javnog dočeka Nove godine u Sarajevu

Ovu odluku donijele su kantonalne i gradske vlasti koje su trebale biti zadužene za organiziranje novogodišnjeg slavlja u glavnom gradu

S jedne od ranijih proslava najluđe noći u glavnom gradu BiH. Arhiv

Piše: A. Nalo

1.12.2021

Javni doček Nove godine na otvorenom u Sarajevu, prema našim informacijama, bit će otkazan, saznaje "Avaz".

Ovu odluku donijele su kantonalne i gradske vlasti koje su trebale biti zadužene za organiziranje novogodišnjeg slavlja u glavnom gradu.

No, do toga neće doći zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Zbog novonastale situacije, o ovom problemu raspravljalo se i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.  Zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Dragan Stevanović tražio je od Vijeća da se zbog neodržavanja centralnog dočeka preraspodjele planirana sredstva na druge projekte. Podsjetimo, za organizaciju je bilo predviđeno 300.000 KM.

Inače, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo jučer je zauzeo stav da je najava Kantonalnog javnog preduzeća ZOI' 84 o otvaranju skijaške sezone u prvoj sedmici decembra preuranjena.

- Krizni štab MZ KS još nije utvrdio smjernice prema kojim će se odvijati skijaška sezona 2021/2022. na Bjelašnici i Igmanu. Ove smjernice će se utvrditi u skladu sa epidemiološkom situacijom u narednom periodu - saopćeno je jučer iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.