SJEDNICE

Usvojen nacrt budžeta Grada Sarajeva u iznosu od 20.905.673 KM

Potvrđeno je da će se na istočnom ulazu zavijoriti zastava Grada Sarajeva i zastava sa maskotom 14. Olimpijskih igara “Vučkom”

S današnje sjednice Gradskog vijeća. FACEBOOK

Piše: E. Ma.

1.12.2021

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća  usvojen je nacrt budžeta Grada Sarajeva za 2022. godinu, u iznosu od 20.905.673 KM.

- U fokusu sjednice bio je najavljeni projekat „Čista rijeka Miljacka“, u koji smo uključili sanacione radove na njenim pritokama, kao i adekvatno zbrinjavanje otpadnih voda. Potvrđeno je da će se na istočnom ulazu zavijoriti zastava Grada Sarajeva i zastava sa maskotom XIV Olimpijskih igara “Vučkom”, te da Grad sufinansira postavljanje rasvjete u tunelu Vratnik na magistralnoj cesti M5, dionica Šeherćehajin most – Korija - napisala je na Facebooku gradonačelnica Benjamina Karić.

Navela je i da je Odluka Grada da ove godine, zbog epidemiološke situacije i trenutnog stanja, bude otkazan centralni doček Nove godine.

- U saradnji sa Turističkom zajednicom, Grad Sarajevo - City Of Sarajevo će manjim događajima oživjeti novogodišnji duh - istakla je Karić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.