ISPLAĆENE IM DNEVNICE

Međunarodni dan osoba s invaliditetom: Štićenici Zavoda Mjedenica angažirani u šalter sali Općine Stari Grad

U dobrom raspoloženju, uz razgovor i slatke poklone, korisnici Zavoda u pratnji direktorice Mirsade Čakal i svojih odgajatelja, zahvalili su se za ovu priliku i kazali da su imali nezaboravan dan

Štićenici Zavoda Mjedenica u Općini Stari Grad. fena

E. Ć. / Fena

3.12.2021

Prema zvaničnim podacima, u svijetu je oko 240 miliona djece sa smetnjama u razvoju, a obaveza društva je pružiti im priliku da ostvaruju svoj puni potencijal, te da budu angažovani u svojim zajednicama.

Upravo iz tog razloga, a povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić štićenicima Zavoda Mjedenica danas je omogućio jednodnevni rad u toj općini.

Štićenici Zavoda Mjedenica angažovani su u šalter sali Općine Stari Grad, a za njihov rad su im isplaćene dnevnice. Osim štićenika Zavoda Mjedenica koji su radili u Općini, načelnik Hadžibajrić ugostio je danas i korisnike ovog Zavoda mlađeg uzrasta kako bi im se pokazala briga i nastojanje ove lokalne zajednice da budu ravnopravno uključeni u društvo.

U dobrom raspoloženju, uz razgovor i slatke poklone, korisnici Zavoda u pratnji direktorice Mirsade Čakal i svojih odgajatelja, zahvalili su se za ovu priliku i kazali da su imali nezaboravan dan.

- Drago mi je što ste danas naši gosti u Općini Stari Grad i nadam se da ste naučili neke nove stvari. Hvala vam za vaš trud koji neće ostati nenagrađen. Svi u Zavodu "Mjedenica" trebaju da znaju da im ja kao načelnik i Općina Stari Grad uvijek stojimo na raspolaganju za svaki vid pomoći. Uvijek je tako bilo i bit će i ubuduće - poručio je načelnik Hadžibajrić.

Uime Zavoda Mjedenica zahvalnost je iskazala njegova direktorica Mirsada Čakal, ne krijući oduševljenje povodom gostovanja u Općini Stari Grad.

Generalna skupština UN-a je 1992. Godine usvojila rezoluciju kojom je 3. decembar proglasila Međunarodnim danom osoba s invaliditetom. Ovaj dan obilježava se s osnovnim ciljem poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom kroz poticanje međusobne saradnje i stvaranje partnerstva među postojećim udruženjima osoba s invaliditetom, saopćeno je iz Pres-službe Općine Stari Grad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.