SARAJEVO

Fakulteti UNSA-e nemaju prijave studenata da su uslovljeni da kupuju knjige

Samostalni zastupnik u Skupštini Ks Damir Marjanović postavio je pitanje je li tačno da postoje određeni članovi akademske zajednice koji uvjetuju izlazak studenata na ispit kupocinom njihovih knjiga

Škrijelj odgovorio na pitanje Marjanoviću. Avaz

Piše: Avaz.ba

6.12.2021

Samostalni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Marjanović postavio je pitanje nadležnim u Univerzitetu u Sarajevo je li tačno da postoje određeni članovi akademske zajednice koji uvjetuju izlazak studenata na ispit kupocinom njihovih knjiga.

Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu odgovorio je da, prema saznanjima rukovodstva fakulteta i akademija, članovi akademske zajednice ne uslovljavaju studente kupovinom knjiga.

- Rukovodstva fakulteta i akademija su izjavili da nisu zaprimili  prijave studenata u vezi uslovljavanja izlazaka na ispit kupovinom knjiga - piše u odgovoru rektora Škrijelja. 

U pojedinačnim odgovorima fakulteta je naglašeno da nemaju prijava ni saznanja o ovoj vrsti aktivnosti, dok su neki jasno naveli da se to ne dešava.

Samo su iz Fakulteta zdravstvenih studija naveli da su imali dvije prijave po ovom pitanju, ali da im nakon inspekcijskih radnji nisu dostavljeni nalazi o neregularnosti.

Izostao je konkretan odgovor Šumarskog fakulteta, dok odgovor Fakulteta za upravu nije naveden.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.